Kruisje

"Het lijkt hier Groenland wel...!"

Sledehonden, strand Scheveningen

StarJob Heemskerk, winnaar van de IJsbarbaar-wedstrijd, maakt een tocht met sledehonden over het Scheveningse strand

(Alle foto's gemaakt door Sonny Lensen)

"Het lijkt hier Groenland wel!" riep Rob Ruggenberg, toen hij op het Scheveningse Zuidstrand keek naar de kinderen die spectaculaire ritten maakten met echte sledehonden. Het was een fantastisch gezicht hoe de honden door de opspattende golven renden.

Op de foto hierboven zie je Job Heemskerk (10). En hiernaast maakt Noortje Visser (11) de tocht van haar leven Pijltje naar rechts

Achter de prijswinnaars zie je de bestuurders: Erik Dekker (boven) en Raymondo Bosch (rechts) van de husky-kennel Dogs Pride uit Nijverdal.

Job en Noortje wonnen de sledehondenrit omdat zij de besten waren in een schrijfwedstrijd die het Museon samen met Rob Ruggenberg had bedacht.

Leerlingen van de Duinoord-school moesten een verhaal bedenken bij een van de Groenland-foto's die deel uitmaken van de Roots2Share-tentoonstelling van het Museon.

Ze moesten als het ware in de huid van Rob Ruggenberg kruipen. Want ook hij laat zich vaak inspireren door oude foto's! Hieronder opnamen gemaakt tijdens de schrijfwedstrijd:

IJsbarbaar schrijfwedstrijd in het Museon IJsbarbaar schrijfwedstrijd in het Museon IJsbarbaar schrijfwedstrijd in het Museon

Deze officiële lancering van IJsbarbaar in het Museon was een geweldig feest. Rob las stukjes voor, conservator Diederik Veerman gaf speedcolleges over Groenland, en de kinderen stelden veel vragen - kijk maar naar de foto's hieronder!

IJsbarbaar presentatie Rob Ruggenberg in het Museon   IJsbarbaar presentatie Rob Ruggenberg  in het Museon

Een bijzondere gast was de 79-jarige Noortje Nooter (rechts onder), die jarenlang met haar man en kleine kinderen in Oost-Groenland heeft gewoond. Rob overhandigde haar het Echte Eerste Officiële Exemplaar van IJsbarbaar. Enkele avonturen die Noortje Nooter tijdens de poolwinter op Groenland beleefde vind je terug in het boek. Noortje kan fantastisch vertellen!

IJsbarbaar presentatie Rob Ruggenberg in het Museon IJsbarbaar presentatie Rob Ruggenberg  in het Museon