Peter-Paul Rauwerda, tekenaar

Foto Peter-Paul Rauwerda

StarPeter-Paul Rauwerda aan het werk

Peter-Paul
tekende de
dubbele
landkaart in
IJsbarbaar

 
 
 
 
 
 


De mooie dubbele kaart van Groenland en Nederland in IJsbarbaar is gemaakt door Peter-Paul Rauwerda. Hij tekende ook al de kaarten in Manhatan, in Het verraad van Waterdunen, en in Slavenhaler.

Peter-Paul werd op 8 september 1970 in Den Haag geboren. Nu woont hij in Amsterdam. Zijn hele leven al doet hij niets liever dan tekenen. In 1996 werd hij 'beroeps': toen werd hij tekenaar bij Oberon Medialab, waar hij animaties voor spelletjes en websites maakt.

IJsbarbaar kaartDe landkaarten die hij ontwerpt, zien er heel mooi en duidelijk uit. Rechts een stukje uit zijn kaart in IJsbarbaar pijltje

Eerst studeren

Voordat Peter-Paul gaat tekenen bestudeert hij eerst oude landkaarten, om precies te zien hoe in die tijd de rivieren liepen en de kustlijn. Want dat verandert nogal eens. Wat nu aan het land vastzit, was toen soms een eiland, met rondom zee.

Misschien ken je Peter-Paul al van zijn andere werk. Hij maakt niet alleen landkaarten, maar ook illustraties en omslagen voor jeugdboeken, zoals voor Guus Kuijers Het boek van alle dingen en Florian Knol en Jaap ter Haars Boris.

Het werken aan kinderboeken vindt hij het allerleukste dat er is. "Want in kinderboeken is alles mogelijk," zegt hij. "En alleen voor wie in dromen gelooft, komen dromen uit..."

Gele scheidingslijn

Gele stip Peter-Paul Rauwerda heeft ook een eigen (zelf gemaakte en getekende) website.